Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

abnamro
abnamro - 07-03-2018 11:41:13
Geldzaken & Recht

Jaaropgave bank niet gemaakt op peildatum belastingdienst

beste robtimmermans2,

goed dat je het vraagt als je twijfels hebt over het eindsaldo op het financieel jaaroverzicht. ik geef je hier graag uitleg over.


 


op het financieel jaaroverzicht over 2016 is het eindsaldo gebasseerd om de gegevens van vrijdag 30 december. dit komt omdat het boekjaar van de bank op de laatste werkdag van het jaar om 22.00 uur wordt gesloten. als er tussen vrijdag 30 december 2016, om 22.00 uur en 31 december 2016 om 00.00 uur nog transacties op de rekening hebben plaatsgevonden, kan je dit verrekenen met het eindsaldo op het financieel jaaroverzicht. het daadwerkelijke eindsaldo van 31 december kan je dan ook opgeven tijdens het opgeven van de inkomstenbelasting. 


 


voor het fiancieel jaaroverzicht over 2017 geldt hetzelfde. oudjaar viel op zondag. daardoor is het boekjaar van 2017 gesloten op vrijdag 29 december om 22.00 uur.


 


mocht de belastingdienst aangeven dat het saldo afwijkt van het saldo dat de bank heeft doorgegeven, dan kan je een rekeningafschrift gebruiken om aan te tonen dat er op de laatste dag van het jaar nog een wijziging in het saldo is geweest.


 


mocht je hier nog meer vragen over hebben, hoor ik het graag.


 


met vriendelijke groet,


abn amro webcare


mw. e. van der molen