Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vd
vdlieuw - 08-03-2018 23:07:09
Auto & Vervoer

Suzuki alto airbag klapt spontaan open.

In tegenstelling tot andere reacties vraag ik me af of het normaal is dat een airbag mag afgaan als de auto stilstaat en er dus geen druk of drukgolf van een botsing aan vooraf is gegaan. de vraag kan dan gesteld worden hoe betrouwbaar deze en alle andere airbags van de auto zijn. airbags die niet afgaan door een botsing of i.d. hebben vanuit de fabriek en de werelwijde normen, een bepaalde levensduur en die is echt, echt langer dan 7 jaar.
want als ik een 2e hands auto van 15 jaar zou kopen en ik zou eerst alle airbags moeten gaan vervangen dan is de auto dus total loss, m.a.w. een airbag die na 7 jaar spontaan afgaat is een produktiefout.
laat de dealer of suzuki maar het tegendeel bewijzen.
omdat helaas ook deze dealer weer blijk geeft van een kruideniers mentaliteit en zeer klant onvriendelijk
bezig is, loopt u de kans dat dit probleem nog heel lang blijft bestaan.
ik persoonlijk zou de dealer met een kopie naar de importeur, een aangetekende brief sturen met een deadline
voor het verhelpen van de schade. als daar niet op wordt gereageerd dan heel snel naar alle consumenten programma's, alle media enz. want hoe u het ook wend of keert, u bent niet schuldig aan de schade (ik ga er niet vanuit dat u geen gaatjes heeft zitten boren daar waar de airbag zit) en ook na 7 jaar mag u van een veiligheids onderdeel als een airbag verwachten dat deze pas geactiveerd wordt zoals en waarvoor het ontworpen is.