Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 17-03-2018 16:05:00
Voeding & Gezondheid

Philips hd9170/91 stoomkoker (misleiding?)

Allereerst: een stoomapparaat kookt niet in die zin dat stoom tenzij onder hoge druk nooit heter is dan 100 graden celcius.
en 100 graden is bij normale druk het kookpunt.

uiteraard weet men bij philips heel goed hoe hun apparaten werken en was degene die u aan de telefoon had mogelijk van slag op dat moment. hoe dan ook is de instructie die is gegeven geheel correct. en niet alleen voor wat betreft het gebruik van een stoomapparaat.
bij alle diepvriesproducten als vlees, vis, zeevruchten is het altijd beter om het eerst te laten ontdooien. daarmee blijft er bij de verdere bereiding (stomen, grillen, stoven etc.) meer smaak over en is het product duidelik beter kouwbaar of anders gezegd minder taai.

voor groenten geldt de noodzaak niet om vooraf te ontdooien. uiteraard is het wel zo dat hoe kouder het een het ander uit de diepvries komt, hoe langer het duurt eer het gaar is.