Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Zorgkosten van het nieuwe jaar wordt door oude zorgverzekeraar betaald

Helder: u heeft de afspraak gemaakt in jan 2018 na verandering van zorgverzekeraar ingaande 1/1. de controleafspraak is ook gerealiseerd na 1 januarin 2018 en dat betekent klip en klaar dat de kosten via uw huidige verzekeraar gemeld/gedeclareerd of indien het onder de verzekering valt bij de nieuwe zorgverzekeraar. dus niet bij de oude.
hier is duidelijk sprake van een fout met mogelijk als oorzaak dat de overgang naar een andere verzekeraar niet door u is gemeld bij het ziekenhuis. 
hoe dan ook en wat dan ook de reden is: de vorige aar heeft geen enkel recht de kosten bij u in rekening te brengen. dat zou de nieuwe moeten doen indien de behandeling geheel of deels buiten de vergoeding vallen. 
niet betalen dus en een klacht neerleggen bij die verzekeraar. dat klinkt iets stelliger dan navraag doen maar als men voet bij stuk zou houden moet er toch sprake zijn van een formele klacht als u gebruik maakt van de bezwaarprocedure (als dat onverhoopt noodzakelijk zou zijn) informeer in ieder geval ook uw nieuwe verzekeraar hierover.