Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 17-03-2018 18:53:38
Garantie & Verzekeringen

Zorgkosten van het nieuwe jaar wordt door oude zorgverzekeraar betaald

Behandelingen een een ziekenhuis gaat volgens vaste bedragen (dbc) een dbc is 120 dagen geldig. 
heb je in 2017 de eerste behandeling gehad dan hoort een vervolgbehandeling in 2018 nog bij die dbc. en ook nog bij het eigen risico van 2017. pas bij een nieuwe dbc moet je het eigen risico van 2018 betalen.
in 2017 had je een andere zorgverzekeraar. die krijgt de rekening van de totale dbc. aan deze verzekeraar moet je nog het eigen risico betalen van 2017.
als de behandeling na 120 dagen nog niet afgelopen is, dan  wordt een nieuwe dbc gestart en dan krijg je wel van je nieuwe zorgverzekeraar een rekening voor het eigen risico van 2018.
kijk voor info op:
https://www.consumentenbond.nl/zorgkosten/veelgestelde-vragen-over-de-ziekenhuisrekening#no1" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/zorgkosten/veelgestelde-vragen-over-de-ziekenhuisrekening#no1