Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 19-03-2018 22:20:35
Geldzaken & Recht

Verklaring van erfrecht ned - deu

@carola.83 , 

uit de link : 


uw rechtskeuze


in uw testament kunt u kiezen voor het erfrecht van het land waarvan u de nationaliteit heeft. bent u nederlander? dan kunt u in uw testament de rechtskeuze maken voor het nederlands erfrecht. heeft u een dubbele nationaliteit? dan maakt u een rechtskeuze voor één van deze landen. de rechtskeuze ziet dan op de gehele nalatenschap en is dan geldig voor alle landen binnen de eu (behalve genoemde uitgesloten landen). u kunt dus niet voor nederlands recht kiezen als u niet de nederlandse nationaliteit heeft.


geen rechtskeuze


maakt u geen rechtskeuze? dan geldt automatisch het erfrecht van het land waar u woont. dit is het land waarmee u op het moment van overlijden de meeste binding had, beoordeeld aan de hand van feitelijke omstandigheden (sociaal leven/ gezinsleven). hoe lang en hoe vaak verbleef u in dat land? of was u er alleen maar voor uw werk. 

lees ook deze informatie , 

https://www.droomhuisduitsland.com/belasting-en-verzekering/erfrecht/" target="_blank">https://www.droomhuisduitsland.com/belasting-en-verzekering/erfrecht/ 

contact : centrale testamentregister duitsland ,  

http://www.testamentsregister.de/kontakt" target="_blank">http://www.testamentsregister.de/kontakt