Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 24-03-2018 15:41:29
Geldzaken & Recht

Inloggen digid met sms code

Inloggen digid kan nog steeds zonder sms-controle. de reactie van tijger1 is in dezen onvolledig. ziektekostenverzekeraars zoals het zilveren kruis zijn momenteel bezig om in te loggen met digid uitsluitend mogelijk te maken met sms-controle. de ziektekostengeschiedenis is nu nog zonder sms-controle in te zien, maar binnenkort niet meer. bij een zorgverzekeraar als fbto is uitsluitend deze geschiedenis in te zien mét sms-controle.

bij het aanvragen van digid wordt standaard de sms-controle aangevinkt. bij het aanvragen van digid kan men ervoor kiezen deze sms-controle niet in te stellen. eenvoudig door het het cirkeltje eronder aan te vinken. belastingaangiftes op afstand of inzage in het systeem is mét sms-controle en zonder de beschikking over de mobiele telefoon niet mogelijk. er is immers een extra beveiliging d.m.v. de toegestuurde sms-code per telefoon. voor beide opties: geen of zonder sms-controle is iets te zeggen. mensen die geen computer hebben of niet handig zijn in het omgaan met de computer kunnen hun digid toevertrouwen aan een derde, bijvoorbeeld een 80-jarige die zoon / dochter (belasting)zaken laat regelen. als in deze situatie de extra beveiliging mét sms-functie aanwezig is, levert dit in de praktijk problemen op zoals ts dit ervaart.

ts kan echter eenvoudig de sms-functie uitschakelen. dat kan door dit aan te geven in het systeem (digid) er wordt wel een brief naar het woonadres / huisadres toegestuurd. deze brief moet teruggestuurd worden. dit weer om misbruik te voorkomen. of deze brief naar een adres in het buitenland wordt gestuurd is mij niet bekend.