Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-03-2018 11:55:41
Huishouden & Energie

Bent u van plan een houtkachel aan te schaffen?

Een antwoord op de gestelde topicvraag ... wanneer u ook houtstook overweegt

in tegenstelling tot eerdere opmerkingen van reageerders, ben ik géén tegenstander van het stoken op hout en mijn topic is daarom bedoeld om méér informatie te verspreiden, vóórdat uw buren last van uw houtstook kunnen krijgen, want met de juiste voorbereidingen is overlast helemaal niet nodig. houtstoken kan emissie-arm, reukarm en economisch ook nog voordelig zijn. tevens wilde ik meteen appeleren aan de al prakticerende houtstokers, om zich tòch eens met een fijnstoffilter bezig te houden, indien nog niet geïnstalleerd.

wanneer u een houtbrander met vakkundig advies en installatie koopt is er overigens niets aan de hand. het is echter maar de vraag òf in deze trendy markt de juiste adviezen gegeven worden. bent u niet helemaal zeker, laat dan voor het gaan gebruiken eventueel een scan maken en/of volg een praktische houtstook-cursus om klachten eventueel achteraf te voorkomen, maar óók om efficiënter hout te stoken.

wat wordt er dan zoal gescanned? >http://www.stokenzonderstank.nl/documenten/flyers/checklist%20rookgasmeting.pdf" target="_blank">checklist<

over de eerder aangesproken fijnstof-filters kan uw leverancier e.e.a. uitleggen en laten zien òf vraag er zèlf naar.

@edrick3 postte vandaag (met een medaille) een boodschap voor mij als wereldverbeteraar ... maar ik doelde hoofdzakelijk op het nederland en het gemis aan goede informatie, regelgeving, wetgeving en de ontbrekende handhavingsmogelijkheden in tegenstelling tot  andere geciviliseerde landen om ons heen, die al generatieslang ervaring hebben met het stoken op hout.

ik wordt gedreven door de scherpe houtrooklucht in mijn woonwijk, waar vóór en achter de meeste huizen houtblokken gestapeld staan. een wijk, waarin tientallen jaren gelden àlle vrijstaande en rijtjeshuizen werden voorzien met een openhaard. men kan zich toch uitdenken, dat wanneer die maar gedeeltelijk gaan branden, de lucht niet meer om te harden is. om hiertegen iets te kunnen ondernemen is er m.i. vooral meer informatie noodzakelijk. en die bestaat vanuit het rivm, dat in opdracht van meerdere ggd's is uitgewerkt.

informatie vóór wetgeving ... is momenteel helaas de enige optie.