Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten heest - 26-03-2018 08:06:47
Huishouden & Energie

Bent u van plan een houtkachel aan te schaffen?

Hallo @hansje klein, leuk onderwerp. ik heb geen houtkachels maar wel last van open haarden en houtkachels van buren. de gemeente waar ik woon publiceert enkele malen per jaar 'stookregels' maar doet niets aan controle en handhaving. precies zoals u schrijft. bij windstil/mistig weer roken de schoorstenen om ons heen gewoon door.

over de gevolgen van het stoken van hout wordt nogal badinerend gedaan. hret valt zogenaamd allemaal wel mee en mensen hebben en een 'pleziertje' aan.
velen realiseren zich niet dat er jaarlijks miljoenen (!) doden vallen door houtrook.

ik zie niets in de door u genoemde katalysator. we moeten helemaal af van het voor het plezier verstoken van hout. het heeft geen enkel nut en het levert aantoonbare schade aan de gezondheid van anderen op.

net als rookvrije generatie qua tabak moeten we richting een houtrookvrije generatie qua hout verstoken.