Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
nel123 - 30-03-2018 17:03:21
Elektronica & TV

Lp muziek digetaliseren


vraag aan vladdermuis.

u geeft aan dat een verlengkabel van de usb van de platenspeler naar mijn usb van mijn desktop  geen zin heeft ,
hoe krijg ik dan verbinding met mijn desktop?




door vladdermuis - 26 mrt. 2018 om 14:55 
30 antwoorden / 11 vragen

0

allereerst is een verlengksabel voor een usb aansluiting uit den boze. de platenspeler wordt niet herkend of de kwaliteit gaat desastreus omlaag.
maar om signaal van de platenspeler op te nemen is een programma (software) nodig. de beste oplossing hiervoor is inderdaad audacity, geheel gratis en voor alle bestaande systemen als mac os, windos os en linux (ubuntu). daarbij moet in het audacity programma een klein programmatje geintergreerd zijn geheten lame, ook gratis te downloaden. mogelijk zal lame in het audacity programma gesleept moeten worden. lame zorgt ervoor dat de audio signalen naar mp3 omgezet worden. tik in je browser, b.v. google, "audacity mp3" en alle relevante prohgramma's vindt je hier en ook hoe je er mee om moet gaan. als in audacity iets is opgenomen dan kan dat bewerkt wordt o.a. tikken van krassen verwijderen. dit is een nauwkeurig werkje, maar hoeft uiteraard niet. als de muziek dus is opgenomen in audacity moet het geexporteerd worden. als exporteren is aangeklikt verschijnt er een menutje waarin gekozen kan worden voor het formaat wav, mp3 enz. kies voor mp3 en waar het opgeslagen moet worden. het beste maak je hiervoor een nieuw bestandje aan. klaar is kees en digitaliseren maar.