Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 20-04-2018 23:22:17
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte 2017: aftrek kosten i.v.m. ziekte. gemiddelde berekening vervoerskosten geaccepteerd en hoe zit het met bewijzen in doktersafspraken en bewassingskosten?

Het aantonen van de ritten met afsprakenkaarten werkt niet meer en is verouderd. beter werkt het een print van de gemaakte afspraken te laten maken. dat doet elk ziekenhuis en kost weinig moeite (druk op de knop in de computer)

in het algemeen zullen vervoerskosten tot € 500 per jaar moeiteloos de belastingcomputer passeren. bij vervoerskosten boven de € 1000 per jaar kan men zich afvragen of men de 'fisbelmethode' met kans op uitval, lees vragen van de inspecteur of de 'tijger1methode' wil hanteren. mmet minder kans op uitval. in de praktijk hanteer ik de 'tijger1methode' als de client niet goed kan aangeven wat de werkelijke kosten zijn. dit in combinatie met een totaal van zo'n 10.000 of meer autokilometers per jaar. voor ouderen met heel weinig gereden jaarkilometers + heel veel kilometers naar arts, specialist, ziekenhuis + huurtoeslag + te betalen eigen bijdrage cak is het toch de moeite waard om te kijken of de 'fisbelmethode' niet veel fiscaal voordeel oplevert. dat voordeel kan zomaar, mede dankzij de vermenigvuldigingsfactor van 2,13, oplopen tot een fiscaal voordeel van € 500 of meer. dit voordeel vraagt inderdaad wat huiswerk voor client en extra tijd van de belastinginvuller.