Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 22-04-2018 00:42:56
Geldzaken & Recht

Erfdienstbaarheid en ontnemen van zon/daglicht in bestaande woning en op terras.

Lees eens hier: https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/forum/onderhoud-riolering-verbouwing/ontneming-lichtinval-onrechtmatige-hinder" target="_blank">https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/forum/onderhoud-riolering-verbouwing/ontneming-lichtinval-onrechtmatige-hinder
er zijn meerdere vergelijkbare situaties bij/op de site van de rijdende rechter te vinden. jaren geleden heeft de rijdende rechter zelfs vanwege een dispuut over daglicht/zon experts ingeschakeld die een zon-schaduw berekening voor de toen bedoelde kwestie deden. ook daarvoor zijn er experts.
vraag eventueel uw rechtbijstandsverzekering als u die heeft, vraag uw gemeente om advies, en als u lid bent van de vereniging eigen huis kunt u daar ook terecht voor juridisch advies, of, in het ergste geval de rijdende rechter om advies vragen.. zoek ook uit of er vergunning voor verleend moet worden en of die aangevraagd is/wordt, denk dan aan de bezwaartermijn.
bedenk wel wat de verstandhouding met uw buren u waard is voor een paar uurtjes zon/daglicht op het noorden in de vroege ochtend en of u niet beter zelf aan de voorkant van uw huis e.e.a. zo kunt inrichten dat u daar een prettig terras met zon heeft. met 2 onder 1 kap kun je het mekaar knap lastig maken als de verstandhouding niet goed is, dus dat uw buren het voor u erg onprettig kunnen maken.