Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 22-04-2018 13:12:43
Geldzaken & Recht

Erfdienstbaarheid en ontnemen van zon/daglicht in bestaande woning en op terras.

Buiten de box moeten gaan denken ...

mijn waarneming en mijn aanbeveling:

in mijn buurt is precies deze situatie gerealiseerd, waarbij de hierdoor ontstane licht-dode hoek een ware ramp is en er tevens tegen een 'enorme blinde-muur' aangekeken moet worden. over de (noodzakelijke plaatselijke) vergunningen in dit paralelle geval weet ik echter niets en is verder ook niet relevant.

wanneer u hiertegen (uiteindelijk) niets kunt ondernemen zou ik, als mogeljk plan-b, overleggen om (misschien zelfs sàmen met de buren), eenzelfde uitbouw aan uw eigen huis te realiseren, vooropgezet, u ziet het ook als een verbetering en vooral als een investering, want ... zo'n éénzijdige uitbouw reduceert straks niet alleen uw eigen woonkwaliteit voor altijd, maar tevens de verkoopwaarde van uw huis drastisch. zie het dus eerder als een 'belegging' om genoemde redenen, zèlfs wanneer u hiervoor een (extre) lening moet afsluiten. is hiervoor weinig financiële ruimte, kunt u nog overleggen, tenminste de begane grond op een later tijdstip te laten aansluiten met de uitbouw van de buren en met glas of lichtkoepels te werken (wintertuin-constructie met verwarming). uw zonnige terras kunt u beter achterin in de tuin aanleggen. de huidige schuifpui kunt u her-gebruiken en bij een lichte gelijkvloerse bouwwijze hoeft u geen extra fundatie aan te leggen.