Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 23-04-2018 14:10:32
Geldzaken & Recht

Erfdienstbaarheid en ontnemen van zon/daglicht in bestaande woning en op terras.

helaas de wet gaat boven alles dus kan u daar wel degelijk iets mee wat ramen betreft.


wat het krijgen van zon daar staat in de wet dat u recht heeft op licht maar niet op directe zon-licht.


maar eigenlijk zou u de vraag moeten stellen aan een advocaat die gespecialiseerd is in burenrecht die kan u vertellen of uw buurman in zijn rechtstaat of niet.


toen bij ons een nieuwbouw flat werdt neer gezet waren ook buurt bewooners in actie gekomen omdat hun licht verminderd werdt en zij zijn wel in gelijkgesteld omdat ook in de avond uren de licht totaal verdwenen was.


maar nog iets.


uw buurman mag tegen de erfgrens aanbouwen er op mag alleen met uw toestemming en ook de afwatering dient hij op eigen grond te doen.


dakgoten en afvoer hoeft u niet op uw grond te tollereren.



echter is het wel zo dat als hij wel bouwd op de erfgrens en u besluit om ook een uitbouw te plaatsen dat u de recht hebt om gebruik te maken van de bestaande muur dat recht mag hij u niet ontnemen dit scheeld een heel hoop geld :)