Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 24-04-2018 10:16:22
Huishouden & Energie

Overlast junkies in portiek

Wanneer deze junkies niet in uw flat wonen ...

en u géén vertrouwen in een gezamenlijke oplossing met alle betrokken partijen heeft (zie eerder voorstel), kunt u de lineaire confrontatie aangaan. eén van de mogelijkheden daarbij is te proberen bij de handhavende partij een melding/aangifte te doen wegens huisvredebreuk ... en dan maar hopen dat de junkies liever eieren voor hun geld kiezen (en naar de volgende flat verhuizen).



huisvredebreuk: artikel 138 wetboek van strafrecht uitgelegd
huisvredebreuk is volgens art. 138 wetboek van strafrecht het wederrechtelijk binnendringen in een woning, besloten lokaal of erf, bij een ander in gebruik en het wederrechtelijk aldaar vertoevende, zich niet aanstonds verwijderen op vordering van een rechthebbende. huisvredebreuk met betrekking tot een woning wordt zwaarder aangerekend, gezien de grotere inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. bij huisvredebreuk is het beschermd belang de huisvrede: het ongestoord genot van de eigen woonstee.