Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 24-04-2018 23:44:31
Huishouden & Energie

Valsheid in geschrifte en oplichting energie contract via "tussenpersoon" tarief coach

Alleen bestuursleden van (in dit geval) een stichting zijn bevoegd om namens de stichting verplichtingen aan te gaan. energiebedrijven en energie bemiddelaars (lees colporteurs) kunnen via de kamer van koophandel achter de vestigingsadressen van bedrijven en bestuurders van stichtingen komen. bedrijven en oo stichtingen kunnen contracten aangaan waaronder ook energie contracten.
men doet voorkomen dat zakelijke energie contracte voordeliger zijn dan consumentencontracten (niet juist als consument en je teven beter beschermd).
kennelijk heeft iemand zich bij de betreffende energie leverancier voorgedaan als bestuurslid van uw stichting en vervolgens een contract afgesloten, of heeft een colporteur naar het huisadres van een van uw bestuursleden gebeld en een zakelijke aanbieding gedaan en heeft dat bestuurslid (ik denk even positief) gemeend voor zichzelf een voordelig contract te kunnen scoren zich daarbij niet beseffende dat het contract op naam van de stichting komt. ik ga er niet vanuit dat de energieleverancier geheel uit eigen beweging zomaar op naam van uw stichting een contract opstelt zonder enige handtekening van een bestuurslid van de stichting. een dergelijke overeenkomst zou immers dan bij voorbaat al nietig zijn.
op mijn woonadres staat ook vereniging geregistreerd en ook hier zijn al een aantal malen aanbiedingen gedaan om een zakelijk energie contract aan te gaan op naam van de vereniging.