Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
interland - 25-04-2018 17:26:13
Winkels & Webshops

Goede airco

Veel antwoorden met allemaal een kern van waarheid. in principe wil je een apparaat dat warmteenergie uit de lucht haalt en die energie buiten de te koelen ruimte weer afgeeft.  dit houdt dan automatisch in dat je het "opname gedeelte"in de ruimte zelf moet plaatsen, het "afgifte deel" elders.  verder moet er in de verbinding tussen deze 2 delen zo weinig mogelijk warmte verloren gaan. deze theorie betekend dus dat een z.g. split-unit de beste oplossing is, maar de gewone uitvoering met prijzen vanaf ca. € 500 excl. montage vallen buiten uw budget. bovendien zult u voor deze oplossing toestemming moete hebben van de verhuurder, en de ruimte om binnen en buitenunit goed te kunnen plaatsen..
aan de andere kant zijn de z.g. koelers die de koeling veroorzaken door het verdampen van water ( hierbij wordt energie opgenomen, blaas maar op een natte plek op uw huid). nadeel is het verhoogde vochtpercentage ( onprettig gevoel) en de zeer beperkte capaciteiten, voordeel het feit dat je niets aan de verhuurder hoeft te vragen omdat niets beschadigd raakt . 
de "gewone " mobiele airco's hebben een afvoerslang voor de warme lucht.  heeft u een dergelijk apparaat dan moet u dus deze slang zo kort mogelijk houden en de naden en kieren van een raam afdichten. ( alternatief: als u alu of kunststof kozijnen heeft, zou u een nieuw ruitje met daaronder een paneeltje kunnen plaatsen. in het paneeltje kunt u dan de afvoerslang precies passend uitzagen, oude ruit bewaren, en na verhuizing even terugzetten).  wel wordt hier vanuit andere ruimtes weer warme lucht aangezogen door de onderdruk die ontstaat door het wegblazen van de lucht door de afvoerslang. de laatste oplossing is een mobiele airco in split uitvoering: hierbij is de verbinding tussen binnen en buitenunit een flexibele leiding ( ca. 10 en 30 mm doorsnede in 1 ommanteling). deze liggen echter in een prijsklasse die bij lange na niet haalbaar is voor u. ( vanaf 1000-1200 euro excl. btw) . deze kunt u wel altijd meenemen bij verhuizing en er zijn geen toestemmingen nodig van huisbaas!  de laatste mogelijkheid is de raam-airco, zoals u die vaak in amerikaanse series ziet.  hier wordt een split- unit gebruikt, maar is er een zeer korte verbinding: binnenunit aan binnenzijde van een glasruit, buitenunit aan buitenzijde. eigenlijk het idee van een ventilator door het glas heen. maar om eerlijk te zijn: wat u graag heeft kunt u vergeten met uw budget!