Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
consument35 - 28-04-2018 10:22:36
Elektronica & TV

Digitenne kijken alleen met abonnement?

Hallo john,

ik was eerst ook gebruiker van digitenne maar ben overgestapt op de volgende manier om 'gratis' npo 1,2 en 3 te kunnen blijven kijken.

ik ben in het bezit van een tablet (ipad) en heb een paar jaar geleden een apple tv kastje gekocht (€80) zodat ik met de 'npo start' app de uitzendingen van npo 1,2 en 3 kan bekijken en streamen naar mijn tv. ik heb sindsdien alleen nog maar een internet aansluiting/abonnement. verder geen kosten en ik kan alles zien van de publieke omroepen, live of via uitzending gemist. je kunt je ook aanmelden voor npo start plus voor extra diensten maar dit kost 2,95 per maand. zie ook: https://www.npo.nl/aanmelden

tevens kun je de programma's van de commerciële zenders via de rtl xl app ook nog gratis bekijken, niet live maar wel een dag tot een week later. 

met een apple tv kastje aangesloten op de tv kun je ook vanaf de computer streamen maar dat vind ik niet heel handig en logisch.

met een ander merk tablet kun je ditzelfde toepassen door de app van npo daarop te installeren en bijv. een 'chromecast' aan de tv aan te sluiten. hierdoor kun je ook de tv programma streamen naar je tv. de ipad kan trouwens ook streamen naar een chromecast.

je kunt zo uitrekenen wat de kosten zijn voor eenmalige aanschaf en je bent gelijk weer bij de tijd doordat alles digitaal is en ook met een prima kwaliteit uitzendingen. kijk voor een tweedehands apple tv kastje eens op marktplaats zodat je niet de nieuwste en duurdere generatie hoeft te kopen. de eerdere modellen doen het ook prima! een tv gids abonnement heb ik sindsdien ook niet meer omdat je dat ook via verschillende apps kunt bekijken. npo start app bevat bijvoorbeeld ook een gids.

je kunt op je computer al eens via npo.nl televisie-programma's bekijken zodat je ziet hoe het werkt en wat er kan, maar misschien is er ook wel iemand in de omgeving van je (vrienden/familie) die programma's van een tablet naar hun tv streamen. succes!