Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 28-04-2018 12:04:52
Computers & Telefonie

W10 update ellende

Nou, ik kreeg een laptop van een bekende om eens naar het update probleem van windows 10 te kijken. die van februari 2018 mislukte steeds en bleef maar terugkomen. en die moest eerst worden geïnstalleerd anders vond hij geen latere, en dus ook de aanstaande spring creator update van 30-4-2018 ws. niet.

het was een hardnekking probleem: handmatig installeren via downloaden uit de ms catalog werkte ook niet. ook windows\softwaredistribution map verwijderen baatte niet. stond op het punt om harde schijf te formatteren en alles opnieuw te installeren, met alle software en documenten en inlogcodes e.d. een procedure van vele uren.

nog net voor die tijd vond ik een betere oplossing, met behoud van alle geïnstalleerde software en gebruikersgegevens. en die wil ik even delen, misschien heeft iemand er iets aan:
1. download de laatste versie van win10 bij ms. https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10" target="_blank">https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 
2. brand dit op een dvd (voorkeur) of zet het op een usb stick.
3. start je kapotte windows op en ga via de verkenner naar de dvd of usb stick en voer dan de setup.exe uit. hiermee wordt win10 opnieuw geinstallleerd met de versie die op de dvd/usb staat, dus niet de fabrieksversie die op de laptop als herstelpartitie staat.
4. na en aantal schermen wordt je gevraagd of je bestanden en software en gegevens wilt behouden. kies deze optie.
5. na verloop van tijd, 1,5 a 2 uur, staat win10 er weer op met al je software. de oude kapotte versie staat in c:\windows.old
6. ga naar instellingen, updates en laat naar updates zoeken. nu werkt het wel en wordt direct de meest recente cumulatieve update geïnstalleerd.
7. rustig wachten en start opnieuw op als daarom gevraagd wordt. de pc is nu helemaal bij.