Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 02-05-2018 08:21:26
Geldzaken & Recht

Uwv berekend uitkeringen niet goed

Mercu, je gaat maar door met het op de man spelen, tijger1 te beledigen door hem tijgertje te noemen en proberen mij op te zetten tegen hem. gaat je niet lukken. ik heb een groot respect voor tijger1.
dus ophouden met die onzin en concentreer je tot de vraag.
zoals epcot al aangaf is de ziektewet een daguitkering en je partner had 17 werkbare ziektedagen, dus daar kreeg ze een uitkering over. bleven er nog 3 werkbare dagen over voor de ww.
heeft ze ook gekregen. 
daar is niets mis mee, staat keurig in de betreffende wetgeving. 
dat je partner daardoor in totaal een lager bedrag aan uitkering die maand had, werd vroeger goedgemaakt omdat door de ziektewetuitkering de ww opgeschort werd. die ziektewet was daarmee een extra uitkering.
maar de wetgeving is gewijzigd. een zw-uitkering schort de ww-uitkering niet meer op.
als je partner de afgelopen maand in totaal een lagere uitkering heeft gekregen dan normaal, dan had de ww daar rekening rekening mee moeten houden en de zw-uitkering van haar ww-uitkering af moeten trekken. het totaal bedrag blijft dan gelijk.