Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 07-05-2018 14:43:04
Voeding & Gezondheid

Kosten van medicijnen

Oxazepam wordt, behalve voor enkele uitzonderingen, al jaren niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. die rommel ging als een warm broodje over de toonbank en gezien de verslavende werking een prima maatregel om niet meer te vergoeden. 
een huisarts schrijft dit ook echt niet meer zo makkelijk voor als tig jaar geleden. een huisarts zal dus echt geen 30 stuks op 1 recept schrijven alleen om de kosten wat te beperken.


uitzonderingen
bij enkele uitzonderingsregels is een vergoeding door de zorgverzekeraar nog wel mogelijk. het gaat hierbij om de volgende gevallen.


oxazepam wordt wel vergoed...

wanneer het geneesmiddel gebruikt wordt als onderhoudsbehandeling bij een epilepsie of behandeling van een epileptisch aanval.
wanneer het geneesmiddel gebruikt wordt bij een behandeling van angststoornissen, waarbij therapie in combinatie met ten minste twee antidepressiva niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.
wanneer het geneesmiddel gebruikt wordt bij een behandeling van een meervoudige psychiatrische problematiek
wanneer het geneesmiddel gebruikt wordt om het lijden te verzachten bij terminale zorg.


bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/107821-vergoeding-kosten-en-ervaringen-van-oxazepam-in-2017.html" target="_blank">https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/107821-vergoeding-kosten-en-ervaringen-van-oxazepam-in-2017.html