Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-05-2018 15:59:59
Winkels & Webshops

Bed valt niet te monteren en herroepingsrecht door schade

U vatte de eerste reactie van marita5@ op als een terechtwijzing, onterecht maar ik ben wel benieuwd wat u dan van het volgende vindt:

volgens de vigerende consumentenwetgeving heeft u het recht om binnen 14 dagen een gedane aankoop kosteloss te retourneren en heeft u recht op geld terug.
u wijst op art 7/17 van het bw maar als u ook de volgende artikelen er bij betrekt dan heeft u wettelijk recht op of reparatie en als dat niet kan om het geleverd krijgen van een geliujkwaardig product. reden voor herroeping of ontbinding ontstaat eerst als nog reparatie, nog levering van wel deugdelike onderdelen achterwege blijft. van belang is ook dat de de bewijslast bij de verkoper ligt en niet bij u.

u heeft m.i. dus volledig gelijk met uw veronderstelling dat de handelwijze van de verkoper niet gerechtvaardigd is maar als u niet eerst om reparatie heeft gevraagd resp. levering van wel goede onderdelen is uw handelwijze niet conform de wetgeving geweest, strikt formeel gesproken.

samengevat: de verkoper dient u geheel kosteloos wel goede onderdelen te leveren. 

maar het lastige in zekere zin is nu ook dat u de niet deugdelijke onderdelen heeft teruggzonden en niet het gehele bed binnen de 14 dagen bedenktijd die de wet geeft bij internetaankopen. dat interfereert dus met elkaar.

dan: recht hebben is niet (helaas niet) altijd gelijk aan ook uw recht krijgen. soms is dan een procedure nodig die echter de nodige kosten met zich mee brengt en dan is het (ook helaas) of dat opweegt tegen de geleden schade.