Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 19-05-2018 23:04:38
Computers & Telefonie

Wat kan ik doen aan het regelmatig wegvallen van de internet verbinding

Belangrijk om vast te stellen is of het een probleem is met de  draadloze verbinding tot aan de modem (wifi) of een internet verbindings probleem. heb je in de de lijst met ssid namen nog steeds verbinding met jouw modem, dan is het waarschijnlijk een internetverbinding probleem en geen wifi probleem.
als de wifi verbinding inderdaad verbroken is controleer dan of je een voor europa geschikt stuurprogramma hebt. in de usa mode kan de wifi adapter de kanalen 12 en 13 niet gebruiken, terwijl de modem die wel kent. een oplossing is dan om een vast kanaal in te stellen in de modem (keuze uit 1 tot 11).

ik had dezelfde problemen, maar dan met de lan aansluiting.
fouten in de systeemlog van windows: dns timeouts.
oorzaak een brak stuurprogramma!
de wifi verbinding werkte wel goed.
als je geen nieuwer stuurprogramma kunt vinden voor de probleemadapter, dan is een usb wifi adapter inderdaad vaak een goede oplossing. koop er dan wel een met de ac standaard, die ook geschikt is voor de 5 ghz wifi kanalen.

tot slot doet het ´opnieuw opstarten´, via start, aan/uit, van windows 10, vaak al wonderen.