Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amaras - 20-05-2018 21:07:04
Computers & Telefonie

Gijzelingssoftware

Hoi maarten,

bedankt voor uw reactie.ik zet mijn computer aan en hij begint meteen met de updates te installeren.krijg zelfs een waarschuwing dat ik mijn computer niet uit moet zetten tijdens dat proces.het enige waar ik mijn computer voor kan gebruiken is als kachel maar dat is nu ook niet echt nodig.mijn computer is verder goed en een verse installatie is nog maar een maand oud.
na de updates kreeg ik een hele serie vragen over reclame,privacy en locatie waar ik alleen ja of iets minder op kon antwoorden.kan het daar iig niet uitzetten als ik die dingen niet wil.gebruik al sinds windows 98 computers en heb deze dingen nooit meegemaakt.waarom wil microsoft zo graag mijn locatiegegevens gebruiken?waarom willen ze mijn surfgedrag tot in detail weten?met de laagste optie zou ik dan minder op mij gerichte reclame krijgen kwam er nog te staan.ik betaal toch voor een besturingssysteem bij de aanschaf van een computer.waarom moet ik dan instemmen met die privacy-schendende opties?ik wil dat helemaal niet.
die updates drukken ze gewoon door.het maakt ze niet uit of je je computer op dat moment wil gebruiken.ik zet hem toch niet aan om eerst meer dan een uur te wachten op die updates?hoe bedoel je dat je je computer dan gewoon kan gebruiken?
het kan zijn dat een expert het eventueel wel anders in zou kunnen stellen.maar ik verwacht als consument met mijn kennis niveau dat ik daar zelf in staat toe zou moeten zijn.het is aan microsoft om de gebruiker voorop te stellen en niet hun verdienmodel,big data.zou graag zien dat kassa hier een keer induikt.en tips zijn welkom.