Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 22-05-2018 16:43:01
Geldzaken & Recht

Aanmaning incassobureau tele2 zonder betalingsherinnering

Hallo manonk , 


het risico van het verzenden van aanmaningen ligt bij de verzender, dat wil zeggen dat de verzender ervoor dient te zorgen dat de aanmaning de andere partij ook daadwerkelijk bereikt. de eisende partij zal bij ontkenning van de andere partij dus ook moeten aantonen dat zijn aanmaning die andere partij heeft bereikt.


dit is ook de reden dat het verstandig kan zijn om aanmaningen aangetekend te verzenden, eventuele gesprekken op te nemen en/of verzendrapporten van faxen goed te bewaren.


als het echt belangrijk is dat bewezen moet worden dat een aanmaning de schuldenaar bereikt heeft, dan is het mogelijk een deurwaarder te verzoeken de aanmaning aan die partij te laten brengen. de deurwaarder maakt van het uitreiken van de aanmaning een proces-verbaal op, welk proces-verbaal als bewijs zou kunnen dienen. dit gebeurt met name bij zaken met een aanzienlijk financieel belang.


in de praktijk komt het veel voor dat schuldenaren zich verweren met de stelling dat ze helemaal geen aanmaning(en) hebben ontvangen. als het tot een gerechtelijke procedure komt, is het zeer de vraag of een rechter dit een geloofwaardig verweer vindt. meestal neemt een rechter aan dat de aanmaning(en) door de schuldenaar ontvangen zijn. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel .

https://www.judex.nl/rechtsgebied/incasso-beslag/aanmanen-incassokosten/artikelen/wat-zijn-de-juridische-gevolgen-van-een-aanmaning/" target="_blank">https://www.judex.nl/rechtsgebied/incasso-beslag/aanmanen-incassokosten/artikelen/wat-zijn-de-juridische-gevolgen-van-een-aanmaning/