Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 23-05-2018 21:55:40
Computers & Telefonie

Gijzelingssoftware

Het grote nadeel van windows 10 zijn de halfjaarlijks terugkerende grote- en verplichte updates. deze komen inderdaad voor veel mensen, ondanks waarschuwingen, onverwacht. ze duren gemiddeld een uur of meer en zorgen telkens voor enige veranderingen in de gebruikersinterface. zeker voor zakelijk gebruik is dat minder gewenst. telkens is het maar weer afwachten of alles goed blijft werken. met 1803 moet ik weer, net als bij 1709, het stuurprogramma voor mijn medion usb3 geheugenstick herstellen. er zijn meldingen dat de pc na de 1803 update vraagt om een toetsenbord en taal te kiezen en daarna opnieuw opstart met weer dezelfde vraag. dit kan veroorzaakt worden door vage toepassingen en vooral ook door teveel en te 'goede' beveiligings- en privacysoftware en cleaners danwel optimizers, die de updatemogelijkheden nadelig beïnvloeden.

kijk bijvoorbeeld eens naar elementary os, deepin, peppermint, mint en ubuntu. allemaal grafische schillen met dezelfde linux kernel, maar verschillende grafisch uiterlijkheden en gebruikers interface, die allemaal een prima alternatief bieden voor windows. enige minpunt is het gebrek aan stuurprogramma's voor specifieke hardware en de soms wat minder goede vertaling in het nederlands. wel eerst uittesten dus. updates krijg je voor linux ook, voor het besturingssysteem en de apps, maar ze kosten minder tijd, zijn minder risicovol en niet verplicht. microsoft gebruikt het zelf ook.

zie ook: http://webwereld.nl/open-source/85677-10-linux-distributies-voor-n00bs/pagina-1" target="_blank">http://webwereld.nl/open-source/85677-10-linux-distributies-voor-n00bs/pagina-1