Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 28-05-2018 19:46:57
Computers & Telefonie

Mag spotify expres hele harde reclames tussendoor plaatsen?

De reclames zijn niet harder. ieder bestand dat door spotify wordt gestreamd wordt eerst genormaliseerd op de maximale pieken. dus de maximale pieken in een nummers zullen (als ze een 16-bits systeem gebruiken) op 1111 1111 1111 1111 staan (even versimpeld, je hebt immers positieve en negatieve niveau's). als reclames harder klinken komt dat doordat er compressie is toegepast waardoor de zachtere passages wat hoger zijn dan bij de meeste muziek. maar als je even gaat zoeken zijn er genoeg nummers te vinden die ook door de loudness war zijn getroffen en daardoor ook harder klinken dan andere muziek. 

als het het niet geloofd: maak eens een opname met bijvoorbeeld audicity en bekijk de plaatjes. de pieken zullen overal op een vergelijkbare hoogte liggen.

en ja, ze mogen de reclames comprimeren. ik zou niet weten wie dat zou moeten verbieden.