Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 29-05-2018 10:45:49
Auto & Vervoer

Maximale scooter snelheid

uit de diverse antwoorden is wel duidelijk geworden dat je een scooter niet mag opvoeren. volgens mij is een scooter ook een type goedgekeurd voertuig door de rdw. door het opvoeren voldoet zo’n scooter niet meer aan de gestelde eisen en bent u in overtreding als u op zo’n niet type goedgekeurd voertuig gaat rijden. na het eventueel opvoeren moet zo’n scooter dus opnieuw gekeurd worden.


 


maar, nog belangrijker, vraagt u zich eens af of u zo’n scooter wel wíl opvoeren. ik weet het, ben ook jong geweest en wel eens min of meer illegaal, gesleuteld aan bromfietsen. maar steeds meer realiseerde ik me dat ik, voor mijn eigen veiligheid, verkeerd bezig was. dat motortje kán misschien wel harder, maar is de rest van het voertuig aan dat hogere vermogen aangepast? vraagt u zich dát eens af voordat u aan het vermogen gaat sleutelen. het frame van zo’n scooter is lichter, de wielen zijn lichter uitgevoerd, de remcapaciteit is aangepast op het vermogen van de fabrieksspecificaties etc. etc. die type goedkeuring is er niet voor niets. verhogen van het vermogen verlaagd dus de veiligheid van de berijder.


 


als u desondanks sneller wilt gaan, dan is er één hele goede en legale optie. haal uw motorrijbewijs en koop een, om te beginnen, lichte motorfiets. dat motorrijbewijs daar heeft u de rest van uw leven wat aan. tweedehands zijn motoren of, zo u wilt motorscooters, voor redelijke prijzen te koop, vaak een stuk goedkoper als zo’n nieuwe bromscooter. zo’n motorvoertuig is wel aangepast aan die hogere vermogens en ze bieden wat dat betreft een groter stukje veiligheid. tevens rijdt u dan legaal harder als met zo’n scooterding. en als u per sé scooter wilt rijden, dan zijn er meer dan genoeg motoren die als scooter zijn uitgevoerd, zeker ook in de lichtere uitvoeringen.


 


dan nog een laatste tip, mocht u besluiten toch motor te gaan rijden. zorg altijd dat u met de motor blijft rijden en dat het niet andersom wordt. helaas zie ik dat, als her-instapper op een motorfiets (scooter 400 cc), nog te veel om me heen gebeuren.