Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

RM
RMH - 03-06-2018 11:44:14
Huishouden & Energie

Heeft er iemand ervaring met waterontharders?..

hallo liza,
er zijn verschillende manieren om te zorgen dat hardwater niet de douchekop verstopt, maar er is maar één manier om water te ontharden.


en dat is met een conventionele waterontharder waarbij met ionenwisselaarshars de calcium en magnesium uit het water wordt gehaald en natrium voor in plaats komt. regeneratie gebeurd met regeneratiezout (nacl).
er zijn vele merken en vele broodjes aap verhalen.
de meeste plaatse in nederland hebben relatief een lage totale hardheid, maar toch nog steeds veel aanslag.
wanneer koop je een ontharder? eigenlijk los van kijkende naar welke hardheid je hebt kijken of je er veel last van hebt.
voordelen van een ontharder is dat je na het douche niet de muren en douche deur hoeft droog te maken en toch alles schoon blijft. een soort luxe product.
daarnaast voorkomt het hardheidsafzetting in wasmachien en verwarmingstoestellen en merk je het terug aan de was.
mensen die snel last van huid iritatie hebben, hebben er ook profijt van.
als je onthard water gebruikt, dan kan je heel veel minder zeepmiddelen gebruiken. 
of je ooit je ontharder er mee terug verdient? 
wanneer je een ontharder koopt, kies voor een gerenomeerd bedrijf, dan weet je indien nodig dat je daar altijd op kan terug vallen.
wel of niet volledig ontharden? in de waterwerkbladen is er voor particulier gebruik geen eis opgenomen. maar ik zou kiezen om een onharder op 2 dh af te stellen en dan kijken naar het resultaat. wel belangrijk vul nooit je cv systeem af met volledig onthard water als je wisselaar in je cv systeem van aluminium is. dit kan tot problemen leiden.
hopelijk heb je hiermee voldoende info.