Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 03-06-2018 18:32:28
Huishouden & Energie

Afvoerslang mobiele airco aansluiten

Het lijkt vaak zo mooi met het warme weer, een airco. zodra het warm wordt zie je die enorme kasten bij elke bouwmarkt koude lucht uit blazen en schreeuwerig hun aanbiedingsprijs weergeven.
bouwmarkten met een enorme hoge plafons en grote ruimte en dan kan je lekker even voor zo’n koude airco staan en denken die wil ik ook.
helaas, om koude lucht te genereren wordt het apparaat warm erg warm en moet veel warme vochtige lucht afvoeren. hoe langer de afvoer slang hoe meer de warme vochtige lucht zal condenseren en het water kan bij een te lange slang zelfs terug lopen het apparaat in aan de verkeerde kant ook nog.
het is dus belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te volgen en het leuke is uiteindelijk dat je een apparaat in je woonkamer of slaapkamer hebt staan zie zowel warmte als koude produceert. niet prettig in een te kleine ruimte en niet functioneel in een te grote ruimte. oh en vaak te groot en lomp en onhandig om in meerdere ruimtes te gebruiken.
wil je een airco om een of meerdere ruimtes te koelen geef dan iets meer uit en koop een gescheiden systeem, airco buiten aan de muur en een unit binnen om de koude lucht te blazen. op die manier hou je e warme lucht buiten en de koude krijg je binnen en vaak ook nog eens in meerdere ruimtes te gebruiken.
goekope oplossingen die ook goed werken zijn, zakje ijs hangen voor een ventilator, een luchtbevochtiger vullen met ijskoud water en ijsblokjes.