Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 04-06-2018 00:02:22
Computers & Telefonie

Aantal vragen

Er schijnt een probleem te zijn met mijn gebruikte uitdrukking: "apen op de apenrots" resp. "v&b-apen".

betekenis: benaming voor een organisatie of sector waarin mensen zich gedragen als leden van een apenkolonie. de leider, het alfadier, 'straalt autoriteit uit naar de apen om hem heen, die op hun beurt door hun lichaamstaal, beleefdheden en het geven van gunsten hun lagere positie bevestigen' (groene amsterdammer).
ook dit kan met de haagse apenrots ('de dito politiek') bedoeld worden.

ik gebruik de uitdrukking v&b-apenrots niet als belediging, maar als een heersende toestand, dat één of enkele deelnemers te dominant, te luidruchtig en te vaak aanwezig zijn en enkele 'lagere' apen dit slechte voorbeeld al bijna automatisch volgen zonder klaarblijkelijk over een eigen menig na te denken. helaas is deze apen-colonie bijna altijd actief op de v&b-rots.

het zou toch normaal zijn, wanneer een deelnemer een antwoord van een reageerder krijgt en daarop reageert i.p.v. reageerders die op reageerders gaan reageren. ts kan zèlf uit meerdere verschillende antwoorden het passendste uitzoeken. momenteel staat de vraag van de ts niet (meer) in het middelpunt omdat meningen en opmerkingen van de v&b-apen overheersen.