Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 06-06-2018 14:19:13
Auto & Vervoer

Hoe kom ik er achter of een ononderbroken gelestreep op de stoep ook echt is aangebracht door de gemeente

(o.a.? swat1500@ het is helemaal niet zo dat het voor een weggebruiker niet uitmaakt of een doorgetrokken gele streep rechtmatig is of niet.
het maakt zelfs heel veel uit! als ook als door anderen gesteld dient een verkeersmaatregel en dus ook een parkeerverbod gebaseerd te zijn op een verkeersbesluit dat ook nog eens in de staatscourant is gepubliceerd en waar tegen voor de besluitname al een aankondiging moet zijn geweest waar vervolgens een beroepst/bezwaartremijn van 6 weken geldt.

als er geen rechtsgeldig en gepubliceerd besluit is zal in alle gevallen een eventuele handhavingskwestie worden vernietigd.
als de gele streep is aangebracht 'door een particulier'of andere onbevoegde, dan kan het zelfs wel eens als een strafbaar feit worden beschouwd. dan zou iedereen voor zijn deur een gele streep kunnen aanbrengen.

aan t.s.: bij uw gemeente navraag doen, daar moet de afdeling verkeer u kunnen informeren.