Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rb
rbaardman - 18-06-2018 13:17:19
Winkels & Webshops

Btw bij duitse webhop

De regeling 'afstandsverkopen' is van toepassing. de webwinkel moet binnen de eu daar omzetbelasting (btw) afdragen waar de klant woont in principe. hiervoor gelden binnen de eu drempelbedragen. voor nederland in dat 100.000 euro. als een webwinkel is gevestigd in een ander eu land voor meer dan 100.000 euro afzet in nederland moet deze webwinkel in nederland daarover omzetbelasting afdragen. onder de 100.000 heeft de webwinkel de keuze om dat in het land van vestiging te doen of in het land van de klant.
verkopers buiten de eu zijn niet gehouden aan regels voor omzetbelasting in de eu. daarvoor is de invoerden partij (de klant in deze dus) verantwoordelijk. hiervoor geldt een vrijstelling van 22 euro voor internetaankopen.