Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 20-06-2018 15:53:20
Computers & Telefonie

Verlies van data vergoeden bij laptop van de tegenpartij

als een harddisk beschadigt is geraakt en niet meer uit te lezen is dan moet het naar een gespecialiseerde firma en dan vind ik de kosten nog mee vallen daar het soms wel meer dan €2000 kan gaan kosten.


maar om op de vraag terug te komen moet de verzekering dit betalen daar op is het andwoordt toch echt volmondig ja !.


het is namelijk neven schade door de val maar wel is het dan aan de eiser om aan te tonen dat de harddisk niet op dat moment al beschadigt was.


dat kan dan alleen aangetoond worden door de data van de harddisk te herstellen.


juist omdat het om een 2.5" harddisk gaat moet de laptop aan hebben gestaan op het moment van het vallen zoniet dan is het bijna uitgesloten dat deze door de val beschadigt is geraakt.


een 2.5" harddisk is namelijk voorzien van een pakeerstand die de lees/schrijfkop op een ongebruikte deel van de harddisk vastzet.


om toch zelf te proberen de data te herstellen zou ik http://www.ccleaner.com/recuva" target="_blank">http://www.ccleaner.com/recuva aanbevelen deze is gratis en niet geschoten is altijd mis.