Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-06-2018 10:11:37
Geldzaken & Recht

Noodzaak na aow doorwerken

Ts zal de aow krijgen voor zichzelf en geen partnertoeslag omdat die al enige tojd geleden is vervallen. 

'zwager'heeft klaarblijkelijk weinig of geen pensioen opgebouwd hetgeen in deze sitiatie vervelend is. 

doorwerken op zich is geen enkel probleem maar heeft een aantal aansdachtspunten:

loonheffing: de ingehouden loonheffing zal lager zijn omdat niet alleen de inhouding van aow premie verdwijnt maar ook sprake is van een lagere tabel.
als bij het doorwerken sprakje blijft van toepassing van de arbeidskorting kan dat toch gevolg hebben dat er na afloop van enig jaar sprake zal moeten zijn van enige bijbetaling. het is daarom aan te bevelen om de arbeidskorting niet meer te laten toepassen. die wordt al toegepast op de aow uitkering.

een verwijzing naar 'aanrechtgeld' zag u al : https://financieel.infonu.nl/belasting/178675-aanrechtsubsidie-2018-minstverdienende-partner.html" target="_blank">https://financieel.infonu.nl/belasting/178675-aanrechtsubsidie-2018-minstverdienende-partner.html

maar het inkomen zal ook naar mening te laag zijn

dan is er nog één aspect: op basis van een cao kan geregeld zijn dat de arbeidsovereenkomst eindigt bij aanvang inging aow. dat betekent dat er dan sprake moet zijn van een nieuwe arbeidsovereenkomst die dan voor bepaaldetijd kan zijn, afhankelijk van de werkgever.