Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-07-2018 12:10:55
Auto & Vervoer

Kun je een garagebedrijf aansprakelijk stellen na een verkeerde diagnose?

Tja, geen bovag dus kun je spreken over een 'beun de haas'. 
in beginsel had u de eerste waarschuwing al niet moeten negeren en wel de waarschuwing van het ruiken van gas. dat mag namelijk nietr waarbij dan ook nog eens aan de orde is dat er bij lekkage van gas (er kan geen andere reden zijn voor de stank) ook brandgevaar is.
daarbij komt ook nog eens dat de auto 12 jaar oud is en bovendien lijkt het mij dat de schade aan de zuiger(s) al bij de aankoop in 2017 aanwezig was.

een en ander lijkt mij duidelijk een geval van wanprestatie en/of onrechtmatig misleidend handelen maar gelet op het gegeven dat de 'garage' geen bovag lid is zal het halen van recht niet anders betekenen dan poeten procederen. en dan komt de vraag naar voren of de auto dat nog wel waard is.

hoe dan ook: geen vaste klant meer zijn van deze z.g. garage.

zie voor de relevante wetgeving: http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/74.html  schade bij niet nakomen

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/162.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/162.html onrechtmatige daad