Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 19-07-2018 22:04:58
Geldzaken & Recht

Prijs van een postzegel 1

De postwet bepaalt niets over de waarde van een postzegel en ook niets over voor welke prijs deze verkocht moet worden.
in een van deze wet afgeleide beschikking wordt uitsluitend bepaalt wat de maximum tarieven zijn die voor een universele postdienst mag worden berekend.
postnl bepaalt zelf het tarief en op welke wijze moet worden aangetoond dat dit tarief is betaald namelijk door gebruik van (onder meer) een of meer postzegels met een aangegeven waarde.
een postzegel mag alleen worden verkocht voor het op die postzegel aangegeven tarief. dat vervolgens voor het pinnen van kleine bedragen een vergoeding moet worden betaald staat los van de prijs van de postzegel. aangezien een winkelier aan de verkoop van postzegels niets verdiend, ook hij moet bij inkoop net zo veel betalen voor de zegels als de klant die ze bij hem aanschaft, wil hij natuurlijk op de verkoop van de postzegels niet te veel verliezen door bijkomende kosten.
had u naast de postzegels ook een ander produkt gekocht had u zeer waarschijnlijk geen transactiekosten hoeven te betalen.