Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 19-07-2018 22:38:38
Geldzaken & Recht

Prijs van een postzegel 1

betaal je meestal al  85 ct. i.v.m. afronding (m.i. ook in strijd met de wettelijk vastgestelde prijs voor de postzegel).
blijkbaar is het u al die jaren ontgaan dat de "centen" niet meer gebruikt worden en dat er een afgesproken regeling is betreffende het afronden. u betaald dus gewoon 83 eurocent maar omdat centen niet meer in de kassa liggen wordt er in dit geval naar boven afgerond. als u nu gewoon een velletje van 10 zegels haalt betaald u de normale prijs nml € 8,30 heeft u altijd zegels bij de hand.
dat er dan 5ct. transactiekosten zouden worden berekend. daarmee de prijs van de postzegel dus 88 ct.
u redenering is niet juist, de prijs van de postzegel is en blijft 83 cent, alleen door bijkomende kosten betaald u 88 cent, wat dan weer afgerond wordt naar 90 cent, voor de transactie inclusief de postzegel.