Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Essie_V
Essie_V - 23-07-2018 16:38:04
Geldzaken & Recht

Mijn vader is overleden en nu?

Gecondoleerd met het overlijden van uw vader.

even afgezien van het feit dat uw vader geen testament had, kunnen kinderen niet onterfd worden. u, uw broer en halfbroers (waarvan ik op dit moment de aanname doe dat het kinderen van uw vader zijn) hebben dus ieder recht op een 'kindsdeel'.
waarbij ik ook de aanname doe dat er geen weduwe is achtergebleven, want zo lees ik uw verhaal. anders wordt de situatie nog anders, aangezien zij dan recht heeft op het 'partnerdeel' en u als kind wellicht niet uw kindsdeel kan opeisen. maar dat terzijde.

wellicht kunt u het beste in dit geval even naar binnen stappen bij een financieel adviseur, deze kan uw situatie waarschijnlijk beter beoordelen dan wij, aangezien er meer informatie nodig is.

en zoals eerder gezegd, past u op voor de inkomstenbelasting. dat zou anders voor een nare verassing achteraf kunnen zorgen.

succes en sterkte gewenst.