Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 25-07-2018 10:21:58
Voeding & Gezondheid

Koffiecups openen

@tijger1;
het is maar net hoe je het leest, pure prut is schadelijk vanwege de onjuiste verhouding van het n,p,k gehalte,  n= stikstof, p= fosfaat, k= kalium. hierdoor ontstaat een ongewenste chemische werking waardoor o.a wortels van de plant kunnen verbranden, planten slap worden, overdadig blad geven, geen bloem of vrucht geven, de grond te zuur en te zout wordt. het is te vergelijken met kunstmest waarvan de verhouding n.p.k nauwkeurig wordt samengesteld, vandaar mijn opmerking in compostverwerking prima, maar puur als mest nee.
maar ja ik ben nog maar pas zo'n kleine 50 jaar (moes)tuinder, ben nooit te oud om wat te leren. en als ik alle "frieken" moet geloven kan ik ook wel met spitten stoppen want ook dat is volgens hen schadelijk voor de grond, maar volgens mij eerder schadelijk voor de rug.;-))