Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marcc - 02-08-2018 15:29:47
Voeding & Gezondheid

Medische fouten huisarts, nog mogelijkheden ?

Tdmduc,

dank voor je reactie. zo ongelooflijk veel vertrouwen had ik ook weer niet in het fenomeen huisarts. maar dat hij met een verborgen agenda zou werken en de wet volledig aan zijn laars zou lappen ("het is veilig in mijn praktijk") was voor mij onvoorstelbaar. voor de overstap kwam hij zo goed over. het was een kwestie van net zo lang doorgaan tot het goed mis was.

aan het dossier als zodanig heb ik niets, en iedereen die een dossier heeft als het mijne zou het ook willen laten vernietigen.
zo'n nieuwe situatie is niet ideaal, maar hier heb ik ook niets aan. soms is het natuurlijk wel mogelijk om een behandeling vergoed te krijgen als je geen huisarts hebt, het zou b.v. idioot zijn als een oncoloog kanker constateerde en de verzekeraar alles dat volgt niet zou vergoeden. er zijn zeker beperkingen, maar de situatie van een mooi dossier, goede huisarts, normaal doorleven is toch niet haalbaar. geloof overigens niet alle propaganda van de zorgverzekeraar.

mijn gebrek aan ervaring heeft zeker meegespeeld. maar echte huisartsendingetjes heb ik niet. herhaalrecepten ? jammer dan.

er zijn echt veel zaken waar artsen heel moeizaam mee om kunnen gaan. deels mijn ervaring, deels gewoon goed lezen op internet.
deze huisarts heeft er voor gekozen om dat wat er gebeurd is te ontkennen. dan houdt het wat dat betreft op. ik weet wel dat het fenomeen huisarts zo'n beetje het nationale geloof is, en dat het moeilijk ligt.

je hebt ook het fenomeen dat de arts de diagnose moet stellen, en als de arts het niet weet of niet ziet, of iets denkt te weten terwijl hij onwetend is ... na vijf jaar krijg je wat vreemde zaken. en nou heb ik gemerkt dat je ontzettend op moet letten wat je een arts vertelt ... en probeer maar eens erkenning te krijgen van een andere huisarts als het gebeurde gemaakt medische fouten betreft, gemaakt door een andere huisarts, die dat weer ontkent ... "het kan niet" voor een deel het "wall of silence" fenomeen.