Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 03-08-2018 18:30:24
Auto & Vervoer

Rijschool


wanneer kan er teruggave / restitutie van het geld voor het praktijkexamen plaatsvinden?




 


wanneer kan er restitutie (teruggave) van het geld voor het praktijkexamen plaatsvinden?


als je niet op je praktijkexamen kunt komen, kun je dit examen in de volgende situaties annuleren:



als je zo ziek bent dat je geen examen kunt doen. stuur dan een kopie van de doktersverklaring of een bewijs van ziekenhuisopname mee met het formulier voor terugvragen van het examengeld. als de arts geen verklaring wil meegeven, kan hij de toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven’ invullen. deze door de arts ondertekende toelichting nemen wij ook in behandeling.
als een naaste is overleden, bijvoorbeeld een van je ouders, broer, zus of partner. stuur dan een kopie van het overlijdensbericht mee met het formulier voor terugvragen van het examengeld.
als je als militair op korte termijn word gedetacheerd. stuur dan een kopie van de oproep voor detachering of een verklaring van de commandant mee met het formulier voor terugvragen van het examengeld.

door de geboorte van je kind op de dag vr het examen of de dag van het examen. je moet dan een bewijsstuk meesturen. bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.




 


hoe vraag ik de annulering aan?


stuur in overleg met je rijschool het formulier https://www.cbr.nl/web/file?uuid=21f8bb7b-753b-4d5c-9461-7a78b3d184e0&owner=d214f7b5-5ce0-48dc-a521-4ef537c9d232&contentid=7925" target="_blank">‘terugvragen examengeld praktijkexamen’ op. hierbij voeg je een bewijs van verhindering, zoals vermeld op het formulier. als je verzoek wordt goedgekeurd, annuleren wij kosteloos je examen.



wat als mijn examen al is geweest?


is je examen al geweest? dan kun je je examengeld terugvragen. hiervoor stuur je het formulier https://www.cbr.nl/web/file?uuid=21f8bb7b-753b-4d5c-9461-7a78b3d184e0&owner=d214f7b5-5ce0-48dc-a521-4ef537c9d232&contentid=7925" target="_blank">‘terugvragen examengeld praktijkexamen’ binnen 14 kalenderdagen na het examen in. hierbij voeg je een bewijs van verhindering, zoals vermeld op het formulier. als je je examengeld terugkrijgt, gaan er nog wel https://www.cbr.nl/nl/service/nl/tarieven.htm" target="_blank">administratiekosten van af. het geld storten wij op het bankrekeningnummer van je rijschool.

https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/wanneer-kan-er-teruggave-restitutie-van-het-geld-voor-het-praktijkexamen-plaatsvinden-2.htm" target="_blank">https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/wanneer-kan-er-teruggave-restitutie-van-het-geld-voor-het-praktijkexamen-plaatsvinden-2.htm

je voldoet niet aan de eisen om je examengeld terug te krijgen, de rijschoolhouder heeft niets verkeerd gedaan.