Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marcc - 03-08-2018 22:41:05
Voeding & Gezondheid

Medische fouten huisarts, nog mogelijkheden ?

Nog een opmerking. ik was even aan het grasduinen op het internet. diagnostisch proces, misschien niet de beste bron wel simpel:

https://nl.wikipedia.org/wiki/diagnose

'
het diagnostisch proces

voordat de arts een diagnose stelt moet hij alle relevante informatie verzamelen. het probleem is dat hij van tevoren niet kan weten wat relevante informatie is. informatie wordt pas relevant in het licht van een hypothese. tot relevante informatie kan behoren:



de https://nl.wikipedia.org/wiki/symptoom" target="_blank">symptomen van de ziekte. daartoe rekent men:

de klachten die de patiënt noemt, bijvoorbeeld buikpijn, koorts.
zichtbare, hoorbare, en voelbare verschijnselen, bijvoorbeeld: huiduitslag, een ruis in de longen, een knobbeltje.


de https://nl.wikipedia.org/wiki/anamnese_%28medisch%29" target="_blank">medische voorgeschiedenis van de patiënt.
relevante omstandigheden uit het leven van de patiënt, bijvoorbeeld:

werkt de patiënt met bepaalde giftige stoffen?
is de patiënt onlangs in de https://nl.wikipedia.org/wiki/tropen_%28geografie%29" target="_blank">tropen geweest?


laboratoriumonderzoek aan https://nl.wikipedia.org/wiki/lichaamsvocht" target="_blank">lichaamsvocht of weefsel van de patiënt, bijvoorbeeld door te onderzoeken of de samenstelling van bloed en urine is veranderd (klinisch chemisch onderzoek). microscopisch onderzoek van weefsel zoals na het nemen van een https://nl.wikipedia.org/wiki/biopsie" target="_blank">biopsie, een https://nl.wikipedia.org/wiki/medische_microbiologie" target="_blank">kweek om ziekteverwekkende https://nl.wikipedia.org/wiki/micro-organisme" target="_blank">bacteriën op te sporen en te determineren. een ziekte kan soms herkend worden door de ophoping van bepaalde eiwitten, zouten of cellen of aan de aanwezigheid van bepaalde https://nl.wikipedia.org/wiki/antistof" target="_blank">antistoffen in het bloed.
https://nl.wikipedia.org/wiki/beeldvormend_onderzoek" target="_blank">beeldvormend onderzoek, bijvoorbeeld een https://nl.wikipedia.org/wiki/r%c3%b6ntgenfoto" target="_blank">röntgenfoto.
waarnemingen tijdens een https://nl.wikipedia.org/wiki/kijkoperatie" target="_blank">kijkoperatie of een gewone https://nl.wikipedia.org/wiki/operatie_%28medisch%29" target="_blank">operatie.
de reactie van de patiënt op bepaalde (proef-)behandeling of medicijnen.'


de medische voorgeschiendenis (dossier) is dus rotzooi. wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt is nogal wat, ik ben juist de vernieling in gewerkt in die praktijk.en de huisarts moest het zonodig ontkennen. er is heel weinig onderzoek gedaan in het ziekenhuis, en wat is gedaan stelde niet veel voor.

het lijkt me dat ik het dus wel kan schieten. diagnostiek, behandeling, informatieplicht door de huisarts: op zijn best met de franse slag.