Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 06-08-2018 11:31:02
Geldzaken & Recht

Hoe lang vast op het politiebureau


si

door simba1968 6 aug. 2018 om 01:23
1/even voor de duidelijkheid, mijn zoon had wel gedronken maar was niet stom dronken.

2/v
erder vraag ik mij af hoe zouden degene die zoveel kritiek hebben op mijn reactie zelf reageren als ze zeker weten dat hun eigen zoon absoluut onterecht in de handboeien wordt geslagen en vervolgens opgescheept zit met een strafblad terwijl hij niets fout heeft gedaan.
 
3/  hij heeft een boete van 300,- gekregen.


1:  als uw zoon wel heeft gedronken dan hebben we het hier over een volwassen (geacht) persoon die z'n eigen boontjes zou moeten kunnen doppen.
"onder de 18 geen alcohol" geeft de wetgever toch aan ?
of is uw zoon nog geen 18 jaar , maar mag hij straffeloos de alcoholwetgeving overtreden en dan is hier duidelijk sprake van het meten met twee maten.

2.  er zijn hier twee partijen bij betrokken, uw zoon en de politie.
de politie pakt iemand liever niemand op, maar treed in een dergelijke situatie alleen op als er niet naar meerdere sommaties wordt geluisterd en/of als er beledingende taal wordt uitgebraakt.
en in een dergelijk geval geldt (bij een volwassene) voor mij de spelregel, "wie z'n kont verbrand moet op z'n eigen blaren zitten", m.a.w. je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden.

3. bij een boete koop je in feite de strafmaatregel af en is er geen sprake van een strafblad, die krijg je alleen maar als je door een rechtbank bent veroordeeld.