Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aadjepiraatje
aadjepiraatje - 08-08-2018 16:23:06
Huishouden & Energie

Kan eneco jouw contract opzeggen zonder toestemming

Een en ander is mogelijk geworden sinds eneco de leverancier is en stedin de netbeheerder. ik kreeg begin dit jaar een melding op mijn toon dat de periodestanden niet meer werden doorgegeven omdat ik overgestapt was naar een andere leverancier.
eneco gebeld, moest contact opnemen met stedin. stedin vertelde mij dat ene a.b. een contract bij delta had afgesloten op mijn adres. ik moest contact opnemen met delta. delta was verplicht, volgens stedin, om een en ander weer in orde te maken. 
delta gebeld, e.e.a. zou binnen 2 werkdagen terug gedraaid worden met excuses voor het ongemak.
eneco gebeld en e.e.a. uitgelegd. helaas was alles al in de computer gezet en kon niet gestopt worden.
mijn oude contract zou voortgezet worden, maar vanwege bovenvermelde reden zou ik toch een eindafrekening krijgen.
resultaat: 2 weken later een eindafrekening inclusieve een boete van 2 x € 75 ( 1x electra, 1 x gas) wegens contractbreuk. deze boete werd 2 dagen later weer gecrediteerd. heel veel excuses voor het ongemak. en als pleister op de wond een vvv cadeaukaart t.w.v. € 25,00
conclusie: de netbeheerder blijkt gelijktijdig de waakhond voor alle energiemaatschappijen te zijn. word er een nieuw contract afgesloten dan word de oude contractpartner ervan op de hoogte gesteld. in mijn geval dus eneco. en in deze geautomatiseerde tijd kijkt de computer niet verder dan zijn spatiebalk lang is.
een mens had misschien gedacht van he, het oude contract is niet opgezegd, dus hier klopt iets niet.