Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

morrigan
morrigan - 10-08-2018 11:26:25
Huishouden & Energie

Kan eneco jouw contract opzeggen zonder toestemming

Ik herken je verhaal. tijdje terug kreeg ik ineens een eindafrekening van eneco en ik moest bijbetalen. we hadden toen nog niet zo lang daarvoor slimme meters gekregen, dus ik dacht 'zal wel nieuw zijn dat je nu vaker een afrekening krijgt'. ik zocht er nog niet wat achter. 
maar toen werd ik gebeld door eneco, waarom ik was weggegaan bij hun. ik stomverbaasd, want ik was niet weggegaan. maar volgens hun gegevens was ik klant bij de nederlandse energiemaatschappij. de boel terugdraaien kon niet meer, want ik was qua contract al weg bij eneco. ik kon wel een nieuw contract afsluiten en dan zou ik geen boete krijgen.
nederlandse energiemaatschappij gebeld. die hadden me niet als klant staan, maar wel iemand met bijna dezelfde postcode (scheelde 1 cijfer) en hetzelfde huisnummer. ze vermoedden dat daar de fout is gemaakt.
nederlandse energiemaatschappij zou e.e.a. recht gaan zetten, maar ik krijg de indruk dat zij niets hebben gedaan. ik heb een nieuw contract afgesloten bij eneco. en ik ben heel benieuwd hoe straks e.e.a. gaat lopen als het gaat om die ene maand dat ik zogenaamd bij de nederlandse energiemaatschappij zat, van wie ik daarover nu een afrekening ga krijgen!