Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 12-08-2018 18:15:46
Geldzaken & Recht

Huisgenoot laat ongewenst "vrienden" in het huis

Feitelijk is deze persoon dus een onderhuurder van een deel van uw woning. u heeft naar alle waarschijnlijkheid geen huurcontract opgesteld met deze persoon. in dat contract had u kunnen regelen wat wel en wat niet de bedoeling was in uw woning. uw verhuurder zal ongetwijfeld in het contract met u hebben opgenomen dat onderverhuur niet toegestaan is. de kans bestaat daardoor dat al uw verhuurder achter deze situatie komt zowel de onderhuurder als u zal moeten vertrekken.
als de onderhuurder de afspraken met u aannemelijk kan maken is er sprake van huur en kunt u hem er niet zomaar uitknikkeren. nu er ook geen afspraken zijn gemaakt kunt ook zijn "gasten" er niet zomaar uitknikkeren en kan de politie u inderdaad niet helpen.
u heeft uzelf in een gecompliceerde situatie gebracht en zal om dit op te lossen echte juridische hulp nodig hebben.