Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 16-08-2018 18:54:36
Auto & Vervoer

Mag een auto op naam worden gezet van iemand die er niet bij is?

Een ieder mag een auto op zijn/haar naam hebben, ook als betrokkene geen rijvaardigheidsbewijs heeft.
de opdrachtgever/informatieverstrekker (uw broer) is verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste gegevens.

met het voertuig op naam zetten van uw moeder heeft hij "geen" en uw moeder "wel" een auto.
de kentekenhouder (uw moeder) is de wettelijke eigenaar van de auto en daarmee ook verantwoordelijk voor alles wat er met de auto gebeurt.
tevens moet de verzekering voor de auto ook op naam van uw moeder (als kentekenhouder) staan, anders betaald broerlief wel de premie, maar betaald de verzekering geen cent uit als dat onverhoopt nodig zou zijn en zit uw moeder opgescheept met een hele hoop en niet te overziene ellende.
informeer uw moeder over dit gebeuren en laat zij  er direct voor zorgen dat hij de auto alsnog op zijn eigen naam zet, al zal hij wel een reden hebben om dat niet te willen, maar 1+1 = 3 in dit geval.      ;-))

een andere optie zou kunnen zijn dat uw moeder ook de verzekering van de auto op haar naam neemt, dan is dat probleem in iedergeval opgelost en kan hij rijden met haar toestemming, maar ik zou haar dat tenzeerste afraden.