Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 24-08-2018 01:59:58
Geldzaken & Recht

Ontslag binnen een week

Kenmerk van een proeftijd is dat werkgever én werknemer zonder opzegtermijn of motivatie een arbeidsovereenkomst kunnen beëindigen. natuurlijk had u eerst uw contract en de cao moeten nalezen op uw rechten en plichten. maar datzelfde verwijt geldt ook uw werkgever. hij moet zich ook aan de afspraken en regels houden en bij twijfel kan hij terugvallen op het hoofdkantoor. hij heeft u een voorstel gedaan op basis van onjuiste aannames die hij had horen te toetsen. als u echt eerder van uw arbeidsovereenkomst af wilt dan op de nu afgesproken datum ( die blijkbaar is gebaseerd op de gebruikelijke opzeggingstermijn in een arbeidscontract) dan is dat mijns inziens het enige argument waarmee u mogelijk kans maakt. maar ook dan zult u het ook moeten hebben van een beetje goede wil. u heeft immers wel ja gezegd...
de confrontatie aangaan kan ook de werkrelatie en - sfeer onder druk zetten. inmiddels gaat het  om nog maar twee weken. heeft u dat risico over voor iets wat u zoals u zegt ' niet helemaal bevalt', of is dat overkomelijk? u zult in uw leven nog wel vaker in situaties verkeren die u niet helemaal bevallen. haakt u dan ook zo snel af? of bijt u even door de voor u wat zure appel heen?