Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ra
Raadgeverij - 29-08-2018 19:17:45
Geldzaken & Recht

Is een advocaat verplicht aansprakelijkheidsverzekering aan te spreken nadat betreffende advocaat aansprakelijk is gesteld?


in de regel bevat een (verplichte) beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de advocatuur een eigen risico van 12.500 euro. indien hij kantoor houdt met 3 of meer advocaten is dat bedrag lager.
het kan dus zijn dat uw claim lager is dan het er.


door welke organisatie bent u in het gelijk gesteld? was het de raad van discipline voor de advocatuur of een rechtbank?
wat is de reden waarom de advocaat geen aansprakelijkheid erkent?

wat nu te doen. bent u in het gelijk gesteld door de rvd dan kunt u de advocaat sommeren het schadebedrag alsnog te voldoen. stel daarbij een redelijke termijn waarbinnen hij dit moet regelen. bijvoorbeeld 2 weken. geef daarbij aan dat u zich bij het niet voldoen aan sommatie, u zich zult wenden tot de deken van de orde van advocaten. dat wil wel eens helpen.

bent u door een rechtbank in het gelijk gesteld dat start u een civiele procedure nadat u de advocaat het gesommeerd aan uw betalingseis te voldoen. u geeft aan dat u daarvoor niet de financiële middelen hebt.
afhankelijk van uw inkomen kunt u wellicht gebruik maken van gesubsidieerde rechtsondersteuning. zie daarvoor de website www.rvr.org.

succes.